Bejegyzések

Cikkek

Zene világnapja
2023.12.27
Péter
Zene világnapja
Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk a zene világnapját. A programon iskolán tanulói mellett a Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és a Pécsi Evangélikus Roma Szakkolégium növendékei is felléptek. Köszönjük Schäffer Nikolett tanítónő szervező munkáját.
Magyar Diáksport Napja
2023.12.27
Péter
Magyar Diáksport Napja
Hagyományainkhoz híven az ide évben is megtartottuk a Magyar Diáksport Napját! A közös futás, bemelegítést követően az alsósok az udvaron 5 állomáson keresztül dolgoztak forgó rendszerben, a felsős tagozatos tanulók vegyes csapatokban kidobó versenyen vettek részt!
Népmese napja
2023.12.27
Péter
Népmese napja
Iskolánkban hagyományainktól eltérő módon tartottuk meg az ide tanévben a népmese napját! Az első és második osztályos tanulók a népmese megtekintése után a mesében szereplő helyszínt építettèk meg, a többiek pedig vegyes csapatokban dolgozva ügyeskedtek a népmesével kapcsolatban. Nagyon sok érdekes feladat volt, a tanulók nagyon ügyesek voltak!
Minikert pályázat
2023.12.27
Péter
Minikert pályázat
A pécsbányai KULTURÁLIS EGYESÜLET minikert pályázatot hirdetett a reménybeli kis kertészeknek. 1.osztályos tanulók Adrienn Kerekes-Óbert tanárnővel készítették el a pályamunkát.
Tehetségkutató versenyen a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében
2023.12.27
Péter
Tehetségkutató versenyen a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében
Iskolánk tehetséges tanulói kedden délután a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében egy tehetségkutató programon vettek részt. A tanulóink megmutatták ének és tánc tudásukat, mellyel nagy sikert arattak! Erdeményeink: Petrovics Roland 4.osztályos tanuló ének kategóriában 2. helyezett lett Wéhman Ketrin 5.osztályos tanuló tánc kategóriában 3. helyezett lett Petrovics Fédra 3. osztályos tanuló tánc kategóriába különdíjat kapott Shukar Si Sheja táccsoport különdíjat kapott Büszkék vagyunk minden tanulónkra! Köszönjük Schäffer Nikolett tanítónő felkészítő munkáját!
I. Jóval tölti be projekt az idei tanévben
2023.12.27
Péter
I. Jóval tölti be projekt az idei tanévben
2023.09.25-én Noé és a vízözön témát dolgoztuk fel a Jóval tölti be az életed program keretén belül. A történet megismerése után a gyerekek kvízkérdésekre adott válaszokkal bizonyíthatták, hogy megértették a történetet. A helyes válaszokért kis jutalom járt. Ezután három csapatot alkottunk, így járva végig „körforgóban” a helyszíneket. Zsuzsi néni zenés- mozgásos játékkal várta a csapatokat. Niki néni a tabletek segítségével, internetes feladatokkal tette próbára a gyerekek tudását. Zsófi néni és én a kézműveskedőket vártuk. Lehetett kedves állatfigurákat készíteni, vagy papírhajót hajtogatni, mellyel kapcsolódtunk a történethez. Jó volt látni, ahogy a nagyobb gyerekek segítették, „terelgették” a kisebbeket, az elsősöket! Köszönöm kolléganőim : Börcsök Zsófia, Feleki Zsuzsi és Schäffer Nikolett aktív, segítő munkáját! Tóthné Lehoczki Zsuzsa projektvezető
Tanulók fesztiválja 2023
2023.12.27
Péter
Tanulók fesztiválja 2023
Iskolánk szakkörös tanulói képviselték iskolánkat a tanulók fesztiválján Pécsett. A színes produkciót melyben volt tánc és zene egyaránt, Schäffer Nikolett tanítónő munkája! Köszönjük tanulóinknak és Niki néninek az áldozatos munkát! ❤️
Pályaorientáció a 7-8. osztályban
2023.12.27
Péter
Pályaorientáció a 7-8. osztályban
A Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadója Purger Valéria előadást tartott tanulóinknak a mesterséges intelligencia és az automatizálás hatása a jövőre címmel!
Elindult a LÉPJ program a 2023-2024-es tanévben
2023.12.27
Péter
Elindult a LÉPJ program a 2023-2024-es tanévben
A fenntartható életmóddal kapcsolatos szemléletformálási oktatási program idei tanévben kiemelt témája a klímasemleges városok, hiszen Pécs is részese lett a "NetZero Cities" missziónak. Iskolánk alsós tanulói több éve részesei ennek a programnak! Köszönjük a lehetőséget!
Beremendi Gyárlátogatás
2023.12.27
Péter
Beremendi Gyárlátogatás
Az 5. osztályosok a Beremendi Cementgyárban jártak nyílt napon a mai napon. A programon az érdeklődők saját szemükkel tapasztalhatták meg, hogyan zajlik az élet egy európai színvonalon működő cementgyárban. Köszönjük Beáta Gabriella Kissné Gungl tanárnő szervezését.
Alsós kirándulás
2023.12.27
Péter
Alsós kirándulás
Alsós tanulóink a csodás őszi hétfői napon kirándulni mentek a közeli Lelovics-kerthez. Az ügyességi versenyek mellett róka vadászat is volt. A tanulók nagyon jól érezték magukat!
Adventi kalendárium
2023.12.01
Péter
Adventi kalendárium
Kedves Látogatóink! Digitális karácsonyi naptárunkkal idén először megpróbálunk ünnepi fényt varázsolni látogatóink szívébe. Meglepetéseikkel kívánunk minden látogatónak bensőséges adventi időszakot, Az adventi naptárunk két nappal korábban, már december 1-jén indul, hogy mind a 24 ablakot ki lehessen nyitni.
Szülői értekezlet
2023.09.10
Péter
Szülői értekezlet
Tisztelt Szülők! 2023.szeptember 12 én ( kedden) 15:30- tól tartjuk az idei tanév első Szülői értekezletét . Megjelenésükre feltétlen számítunk! Pécs, 2023. 09.10. Király Péter intézményvezető
Segédlet a Kréta belépéshez
2023.09.06
Péter
Segédlet a Kréta belépéshez
Tisztelt Szülők/ Gondviselők! A 2023-2024-es tanévtől iskolánkban is a KRÉTA elektronikus naplóval dolgozunk. A szülői felhasználói nevet és jelszót a mai napon az osztályfőnökök kiosztják a diákoknak, majd ezt követően tudnak Önök is belépni a Kréta szülői oldalára. Segédlet a belépéshez: 1. Töltsék le telefonjukra a KRÉTA Szülői alkalmazást! 2. Írják be a felhasználó nevet ( Pl.: 73456841097G01) 3. Írják be a jelszót 4. Válasszák ki az intézmény  ( Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Pécs) 5. Bejelentkezés Amennyiben nem sikerül a bejelentkezés keressék az osztályfőnököket bizalommal és segítünk! Pécs, 2023. 09. 06. Tisztelettel: Király Péter intézményvezető
Lelki nap Mohácson
2023.09.03
Péter
Lelki nap Mohácson
Intézményünk dolgozói augusztus 23-án Mohácson járt! A dunai hajózás és a finom ebéd után a Fogadalmi Templomban voltunk. Köszönjük Marikának és Norbi atyának a lelki vezetést! ❤️
Nyári pedagógus továbbképzés
2023.09.03
Péter
Nyári pedagógus továbbképzés
Augusztus 21-én iskolánk pedagógósai egy továbbképzésen vettek részt a Katolikus Pedagógiai Intézet szerevezésében, stresszkezelés témakörében. Köszönjük a KAPI lehetőségét!
Tanévnyitó 2023
2023.09.03
Péter
Tanévnyitó 2023
Szeptember 1-én a Néri Szent Fülöp Katolikus iskolába is becsengettek, 128 diák kezdte meg tanulmányait közül 13 kis elősős lépte át az iskola kapuját először. Vidám, tartalmas tanévet kívánunk minden kedves tanítványunknak és pedagógusainknak.
Tanszerlista 2023-2024
2023.07.24
Péter
Tanszerlista 2023-2024
Kedves Szülők! Itt található a szükséges tanszerlista a szeptemberi tanévkezdéshez. Kérem Önöket apránként szerezzék be a szükséges taneszközöket!
Online megtekinthető a nemzetiségi napunk
2023.07.06
Péter
Online megtekinthető a nemzetiségi napunk
Nemzetiségi nap- szakkörzáró gála 2018-19-es tanévben indult intézményünkben a cigány nemzetiségi oktatás. Fontos célnak tartom a tanítási órákon, hogy a gyerekek megismerjék múltjukat, történelmüket, hagyományaikat, szokásaikat és ezek értékei identitásuk szerves részévé váljanak! 2023-ban rendeztük meg iskolánk negyedik Cigány nemzetiségi napját. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén is elfogadta meghívásunkat a Gandhi Hagyományőrző Együttes Horváth Krisztián tanárúr vezetésével. Fantasztikus produkciót láttunk tőlük megint, melynek fináléjába bevonták a mi kis táncoslányainkat is. Idén rendhagyó módon rendeztem meg a nemzetiségi napot, beleszőve a gyerekek tárgyi tudását, ötvözve a szakkörökön – melyet Schäffer Nikolett kolléganőm vezet- megtanult táncokkal, dalokkal. Lelkesen készítettük közösen díszleteket, ötleteltünk a műsorterven a gyerekekkel. Úgy érzem a szerepjáték jól sikerült, a „színpad” színes kavalkádként jelenítette meg a cigánytábort, több gyereknek adva szereplési lehetőséget a hagyományos műsorstruktúránál. Kiváló fiatal vajdánknak –Petrovics Roland 3. osztályos tanulónknak- megnyugodva adhattam át a stafétabotot. Tóthné Lehoczki Zsuzsanna programszervező
Lelki beszélgetés Püspök atyával
2023.07.03
Péter
Lelki beszélgetés Püspök atyával
Intézményünk dolgozói a mai napon a Magtár Látogatóközpontban vettek részt Felföldi László pécsi megyéspüspökkel egy lelki beszélgetésen a tanév zárásaként, a program egy közös ebéddel zárult.
Tanévzáró 2023
2023.07.03
Péter
Tanévzáró 2023
A ballagást követően tartottuk tanévzáró ünnepélyünket melyen, iskolánk kórúsa és tánccsoportjának produkciója színesítette a programot. A tanév lezárása előtt számos díjat osztottunk ki ebben a tanévben is. - 15 tanuló kapta meg a Majorlaky József díjat. - Kókay Imréné és Tasnádi Klára tanítónő átvehette Király Péter intézményvezetőtől a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, - Petrovics Gábor a pécsi Roma Önkormányzat alelnöke Bereczky Lilla 8. osztályos tanuló részére díszoklevlet és pénzjutalmat adományozott a 8 éven át végzett példamutató magatartásáért és szorgalmáért illetve Schäffer Nikolett tanítónőnek Balogh Béla díjat adományoztak kimagasló munkájáért. - Az egész évben végzett munkájáért 34 kisgyermek vehetett át jutalmat. A műsor vége előtt közös imát mondtunk el Nagy Norberttel iskolánk püspöki biztosával. Tartalmas szép nyári szünetet kívánunk minden kedves tanulónknak!
Ballagás 2023
2023.07.03
Péter
Ballagás 2023
Június 16-án pénteken járták végig 8. osztályos tanulóink utoljára az iskola épületét. Az ünnepélyen Király Péter intézményvezető mellett 7. osztályosok nevében Pápai Kíra, Bogdán Viola és Konkoly Lejla búcsúztak végzős társaiktól. A 8. osztályosok nevében Birtha Levente, Sárközi József, Sárközi Liána, Bereczky Lilla és Fülöp Letícia búcsúzott. Minden ballagó diáknak sikeres, boldog középiskolás éveket kívánunk!
Jótékonysági délután a Magtárban
2023.07.03
Péter
Jótékonysági délután a Magtárban
Iskolánk tehetséges tanulóinak országos versenyen való részvételének céljából egy jótékonysági délutánon mutatták meg a Néris tanulók tánc és ének tudásukat. A jótékonysági délutánon az iskola tanulóin túl a Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Shukaripe tánccsoportja és a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium tanulói színesítették a délutánt! Köszönjük minden résztvevő munkáját! ❤️ Köszönjük a pénzbeli felajánlásokat! ❤️ Köszönjük iskolánk tanulóinak felkészítő tanárának Schäffer Nikolettnek a munkáját. ❤️
Tavaszi Családi Nap
2023.07.03
Péter
Tavaszi Családi Nap
Szombaton tartottuk az idei tavaszi családi napunkat, melyet a Khetanipe Egyesülettel a Málta Hősök terei csapatával és Inclusion 4 You csapatával közössen valósítottuk meg. Tartalmas színes programokkal vártuk az óvodásokat és az iskolásokat. Köszönjük minden segítőnek a munkáját! ❤
Uccu program a felső tagozaton
2023.07.03
Péter
Uccu program a felső tagozaton
Az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget teremtsen a találkozásra és a dialógusra roma és nem roma fiatalok között, ezzel csökkentve az előítéleteket, valamint a többségi társalomban a romákkal szemben meglévő prekoncepciókat. Az Uccu Alapítvány Budapesten és Pécsett több éve aktívan tevékenykedik. A szervezet motorját olyan lelkes, fiatal önkéntesek adják, akik felvállalva saját roma identitásukat, őszinte és nyílt párbeszédre hívják az általános iskolás tanulókat!
Látogató a hulladékválogatóba
2023.07.03
Péter
Látogató a hulladékválogatóba
Iskolánk 3-4. osztályos tanulói a mai napon ellátogattak a Hulladékválogató udvarba, a szelektív hulladékgyűjtés mellett, a feldolgozás és a válogatás pillanataiba is beleshettek! Köszönjük a tartalmas napot a Biokom Nonprofit Kft. munkatársainak a tartalmas programot!
Néri nap
2023.07.03
Péter
Néri nap
Hagyományainkhoz híven minden évben Fülöp napján iskolánk névadójának emlékére egy vidám, programokban gazdag játékos vetélkedőt szerveztünk diákjainknak! Az idejében vendégül láttuk az óvodásokat is.
Jóval tölti be az életed projekt
2023.07.03
Péter
Jóval tölti be az életed projekt
A „Jóval tölti be az életed” projekt e havi témája Sárkányölő Szent György története volt. A balkáni cigányság május 6-án tavaszváró ünnepségsorozattal tiszteleg a Szent előtt. Mi cigány nemzetiségi iskolaként foglalkoztunk már a témakörrel, az Ederlezi c. dalt pedig már többször előadtuk. A gyerekek figyelmesen hallgatták végig a történetet és Szent György sorsát megismerve ügyesen vontak párhuzamot az eddig megismert szentek sorsával, életével. Már a kvízkérdések előtt rengeteg jutalom cukorka talált gazdára, annyi okos gondolat elhangzott. A szokásos módon „körforgóban” folytattuk a játékos délutánt. Rejtvényekkel, fejtörőkkel tehették próbára tudásukat a gyerekek Évi néni vezetésével. Sajnos a rossz idő miatt a tornaterembe szorult a sport tevékenység, ahol a sárkány legyőzése után lovagi próbákat álltak ki a gyerekek Niki néni és Mesi néni vezetésével. Kézműveskedni a negyedikes tanteremben lehetett Livi néni és én irányítottam a munkát. Csodás karkötők, pajzsok és jópofa sárkányok születtek! Köszönöm a támogatást, hogy a program megint megvalósulhatott! Tóthné Lehoczki Zsuzsa projektvezető
Pedagógus továbbképzés
2023.07.03
Péter
Pedagógus továbbképzés
Iskolánk pedagógusai április utolsó szerdáján egy szakmai képzésen vettek részt.