Bejegyzések

Cikkek

Első judo óra
2023.12.27
Péter
Első judo óra
Iskolánk tanulói nagy örömmel vettek részt az első judo órán! A gyerekek nagyon jól érezték magukat és szépen dolgoztak!
Új sportolási lehetőség az iskolánkban
2023.12.27
Péter
Új sportolási lehetőség az iskolánkban
A Judo Szövetség biztosított az iskolának 50nm tatamit és 25db judo ruhát övvel, amit Csősz Imre Attila olimpiai bronzérmes judos közreműködésének köszönhetünk. A héten elkezdődik a judo oktatása iskolánkban Petra néni vezetésével.
Útravaló ösztöndíjasok
2023.12.27
Péter
Útravaló ösztöndíjasok
A 2023-2024-es tanévre 6 tanuló nyerte meg az útravaló ösztöndíjat! Szívből Gratulálunk Neki! ❤️❤️❤️
Pályaorientációs foglalkozás I.
2023.12.27
Péter
Pályaorientációs foglalkozás I.
Pályaorientációs foglalkozás Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársai a 7-8.,évfolyamos tanulóink számára az egészséges táplálkozásról hallhattak egy interaktív előadást. Továbbá elsajátíthatták az életmentési módszereket mellett a teendőket is.
Országos mesemondó verseny a Gandhiban
2023.12.27
Péter
Országos mesemondó verseny a Gandhiban
Több éve részt veszünk a Gandhi Gimnázium által rendezett mesemondó versenyen. Erre az ország több megyéjéből érkeznek a versenyzők az általános iskola alsós és felsős korosztályát képviselve. Idén is rendeztünk egy iskolai válogató versenyt, ahol kiderült, hogy nem elég becsülettel megtanulni a szöveget, le kell győzni a lámpalázat is és hangosan érthetően elmesélni a történetet. Ezeket a szempontokat figyelembe véve két elsős kisdiákot: Pécsi Zsófit és Pozsár Alexander Noelt neveztem, ők képviselték az iskolát. A gimnáziumban kedvesen fogadtak idén is a regisztrációnál minket, rövid műsorral köszöntötték a résztvevőket és a zsűrit a végzős diákok, majd elkezdődött a verseny. Zsófi és Noel volt a két legfiatalabb versenyző. Teljesen új helyzet volt számukra felmenni a nagy színpadra, mikrofonba beszélni egyedül, szemben a zsűrivel és a közönséggel. Legyőzték félelmüket és helyt álltak! Szívből gratulálok tanítványaimnak és egyben köszönöm a szülőknek, hogy segítettek a gyerekeknek otthon a mesék tanulásában! Tóthné Lehoczki Zsuzsa
III. Jóval tölti be projekt
2023.12.27
Péter
III. Jóval tölti be projekt
November 20-án tartottuk a tanév harmadik projektjét melyben Árpádházi Szent Erzsébet életét ismerték meg a gyerekek. A magyar királylány neve a világon mindenhol ismert. Nagyon fiatalon elhunyt, de ez idő alatt megélt boldogságot, szenvedést, gazdagságot, nyomort. Ennek a csodás fiatal nőnek a segítségnyújtás, az elesettek támogatása volt a legfontosabb az életében. Jó volt látni- a mai világban szinte ismeretlen már amit ő tett- ahogy a gyerekek érdeklődve hallgattak, ahogy elmeséltem nekik Szent Erzsébet élettörténetét. A negyedikesek közül többen felidézték az előző magyarórán hallottakat, így a szokásos kvíznél helyzeti előnyben voltak. Vegyes csoportok alakultak, majd kezdődött a program második része: - digitális kvíz a Kahoot programmal ahol a csapaton belül párokban vetélkedhettek, ki ad a leggyorsabban helyes választ - Erzsébetet lehetett színezni rózsákkal a kötényében - Rejtvényeket, eltéréskereső képeket megfejteni - papírból rózsákat készíteni Mivel Szent Erzsébetet a rózsákkal a kötényében ábrázolják- melyek a szegényeknek szánt cipóból lettek a csoda folytán, a harmadik részben a kenyér kapta a főszerepet. Különleges szendvicseket készíthettek a gyerekek csapataikon belül egyénileg, párokban….. Ötleteket az internetről szerezhettek, ügyesen használva az interaktív táblát. A program a visszajelzések alapján jól sikerült, jól éreztük magunkat, tartalmas délutánt töltöttünk együtt! Köszönöm kollégáimnak: Livi néninek, Niki néninek és Timi néninek a segítséget a program lebonyolításában és konyhásnénijeinknek, hogy biztosították a szendvicskészítés helyszínét, segítettek az előkészületekben és eltüntették a romokat! Tóthné Lehoczki Zsuzsa projektvezető
Pályaválasztási kiállítás
2023.12.27
Péter
Pályaválasztási kiállítás
A Tudásközpontban hétfőn és kedden a vármegye általános iskolás diákjai számára tartanak pályaválasztási és továbbtanulási kiállítást. Iskolánk 7.és 8.osztályos tanulói is részt vettek.
Márton nap 2023
2023.12.27
Péter
Márton nap 2023
Intézményünkben a mai napon tartottuk hagyományainkhoz híven a Márton napját az óvodával közösen! A lámpások elkészítését követően együtt ettük a libazsíros kenyeret és a teát! Ezek után felsétálunk a Hösők terére. A Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárai vidám dalokkal járultak hozzá az közös ünnepléshez.
Házi Cigány Mesemondó Verseny
2023.12.27
Péter
Házi Cigány Mesemondó Verseny
A mai napon tartottuk iskolánban a cigány mesemondó verseny elődöntőjét. Iskolánk alsós és felsős tanulói egyaránt szépen szerepeltek. A legügyesebb tanulók képviselik iskolánkat a Gandhi Gimnázium mesemondó veersenyén. Szívből Gratulálunk a gyerekekenek! Köszönjük Zsuzsa néni szervezését.
I. Ki Mit Tud?
2023.12.27
Péter
I. Ki Mit Tud?
Őszi szünet előtti utolsó napon tartottuk iskolánk első Ki Mit Tud vetélkedőjét! A gyerekek nagyon aktívan voltak, és nagyon magabiztosan szerepeltek!
Őszi egészségnap
2023.12.27
Péter
Őszi egészségnap
Az őszi szünet előtti utolsó napon tartottuk iskolánkban az egészségnapot. A mozgás, az egészséges táplálkozás és a méhészkedésről is szó esett! A tanulók egy szuper egészséges napon vehettek részt!
Dombóvári Óvodások a Néri óvodában
2023.12.27
Péter
Dombóvári Óvodások a Néri óvodában
Október 26-án a Dombóvári Szent Erzsébet óvoda nagycsoportosai voltak nálunk vendégségben. Bogárdi Alíz előadóművész jóvoltából egy zenés interaktív előadáson vettünk részt. Ezt követően a gyerekek a felnőttek segítségével sünit barkácsoltak. A közös ebéd elfogyasztása után útra keltek a kis vendégek.
Október 23-ai megemlékezés
2023.12.27
Péter
Október 23-ai megemlékezés
Október 23-ai megemlékezésünkön iskolánk tanulói és Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai színívonalas műsort adtak elő!
Tehetséges tanulók jutalma
2023.12.27
Péter
Tehetséges tanulók jutalma
Múlt héten a pécsi Roma Önkormányzat által rendezett tehetségkutatón iskolánk csapata különdíjas lett! A nyereményből a mai napon egy közös délutáni programon vehettek részt a diákok!
Zene világnapja
2023.12.27
Péter
Zene világnapja
Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk a zene világnapját. A programon iskolán tanulói mellett a Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és a Pécsi Evangélikus Roma Szakkolégium növendékei is felléptek. Köszönjük Schäffer Nikolett tanítónő szervező munkáját.
Magyar Diáksport Napja
2023.12.27
Péter
Magyar Diáksport Napja
Hagyományainkhoz híven az ide évben is megtartottuk a Magyar Diáksport Napját! A közös futás, bemelegítést követően az alsósok az udvaron 5 állomáson keresztül dolgoztak forgó rendszerben, a felsős tagozatos tanulók vegyes csapatokban kidobó versenyen vettek részt!
Népmese napja
2023.12.27
Péter
Népmese napja
Iskolánkban hagyományainktól eltérő módon tartottuk meg az ide tanévben a népmese napját! Az első és második osztályos tanulók a népmese megtekintése után a mesében szereplő helyszínt építettèk meg, a többiek pedig vegyes csapatokban dolgozva ügyeskedtek a népmesével kapcsolatban. Nagyon sok érdekes feladat volt, a tanulók nagyon ügyesek voltak!
Minikert pályázat
2023.12.27
Péter
Minikert pályázat
A pécsbányai KULTURÁLIS EGYESÜLET minikert pályázatot hirdetett a reménybeli kis kertészeknek. 1.osztályos tanulók Adrienn Kerekes-Óbert tanárnővel készítették el a pályamunkát.
Tehetségkutató versenyen a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében
2023.12.27
Péter
Tehetségkutató versenyen a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében
Iskolánk tehetséges tanulói kedden délután a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében egy tehetségkutató programon vettek részt. A tanulóink megmutatták ének és tánc tudásukat, mellyel nagy sikert arattak! Erdeményeink: Petrovics Roland 4.osztályos tanuló ének kategóriában 2. helyezett lett Wéhman Ketrin 5.osztályos tanuló tánc kategóriában 3. helyezett lett Petrovics Fédra 3. osztályos tanuló tánc kategóriába különdíjat kapott Shukar Si Sheja táccsoport különdíjat kapott Büszkék vagyunk minden tanulónkra! Köszönjük Schäffer Nikolett tanítónő felkészítő munkáját!
I. Jóval tölti be projekt az idei tanévben
2023.12.27
Péter
I. Jóval tölti be projekt az idei tanévben
2023.09.25-én Noé és a vízözön témát dolgoztuk fel a Jóval tölti be az életed program keretén belül. A történet megismerése után a gyerekek kvízkérdésekre adott válaszokkal bizonyíthatták, hogy megértették a történetet. A helyes válaszokért kis jutalom járt. Ezután három csapatot alkottunk, így járva végig „körforgóban” a helyszíneket. Zsuzsi néni zenés- mozgásos játékkal várta a csapatokat. Niki néni a tabletek segítségével, internetes feladatokkal tette próbára a gyerekek tudását. Zsófi néni és én a kézműveskedőket vártuk. Lehetett kedves állatfigurákat készíteni, vagy papírhajót hajtogatni, mellyel kapcsolódtunk a történethez. Jó volt látni, ahogy a nagyobb gyerekek segítették, „terelgették” a kisebbeket, az elsősöket! Köszönöm kolléganőim : Börcsök Zsófia, Feleki Zsuzsi és Schäffer Nikolett aktív, segítő munkáját! Tóthné Lehoczki Zsuzsa projektvezető
Tanulók fesztiválja 2023
2023.12.27
Péter
Tanulók fesztiválja 2023
Iskolánk szakkörös tanulói képviselték iskolánkat a tanulók fesztiválján Pécsett. A színes produkciót melyben volt tánc és zene egyaránt, Schäffer Nikolett tanítónő munkája! Köszönjük tanulóinknak és Niki néninek az áldozatos munkát! ❤️
Pályaorientáció a 7-8. osztályban
2023.12.27
Péter
Pályaorientáció a 7-8. osztályban
A Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadója Purger Valéria előadást tartott tanulóinknak a mesterséges intelligencia és az automatizálás hatása a jövőre címmel!
Elindult a LÉPJ program a 2023-2024-es tanévben
2023.12.27
Péter
Elindult a LÉPJ program a 2023-2024-es tanévben
A fenntartható életmóddal kapcsolatos szemléletformálási oktatási program idei tanévben kiemelt témája a klímasemleges városok, hiszen Pécs is részese lett a "NetZero Cities" missziónak. Iskolánk alsós tanulói több éve részesei ennek a programnak! Köszönjük a lehetőséget!
Beremendi Gyárlátogatás
2023.12.27
Péter
Beremendi Gyárlátogatás
Az 5. osztályosok a Beremendi Cementgyárban jártak nyílt napon a mai napon. A programon az érdeklődők saját szemükkel tapasztalhatták meg, hogyan zajlik az élet egy európai színvonalon működő cementgyárban. Köszönjük Beáta Gabriella Kissné Gungl tanárnő szervezését.
Alsós kirándulás
2023.12.27
Péter
Alsós kirándulás
Alsós tanulóink a csodás őszi hétfői napon kirándulni mentek a közeli Lelovics-kerthez. Az ügyességi versenyek mellett róka vadászat is volt. A tanulók nagyon jól érezték magukat!
Adventi kalendárium
2023.12.01
Péter
Adventi kalendárium
Kedves Látogatóink! Digitális karácsonyi naptárunkkal idén először megpróbálunk ünnepi fényt varázsolni látogatóink szívébe. Meglepetéseikkel kívánunk minden látogatónak bensőséges adventi időszakot, Az adventi naptárunk két nappal korábban, már december 1-jén indul, hogy mind a 24 ablakot ki lehessen nyitni.
Szülői értekezlet
2023.09.10
Péter
Szülői értekezlet
Tisztelt Szülők! 2023.szeptember 12 én ( kedden) 15:30- tól tartjuk az idei tanév első Szülői értekezletét . Megjelenésükre feltétlen számítunk! Pécs, 2023. 09.10. Király Péter intézményvezető
Segédlet a Kréta belépéshez
2023.09.06
Péter
Segédlet a Kréta belépéshez
Tisztelt Szülők/ Gondviselők! A 2023-2024-es tanévtől iskolánkban is a KRÉTA elektronikus naplóval dolgozunk. A szülői felhasználói nevet és jelszót a mai napon az osztályfőnökök kiosztják a diákoknak, majd ezt követően tudnak Önök is belépni a Kréta szülői oldalára. Segédlet a belépéshez: 1. Töltsék le telefonjukra a KRÉTA Szülői alkalmazást! 2. Írják be a felhasználó nevet ( Pl.: 73456841097G01) 3. Írják be a jelszót 4. Válasszák ki az intézmény  ( Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Pécs) 5. Bejelentkezés Amennyiben nem sikerül a bejelentkezés keressék az osztályfőnököket bizalommal és segítünk! Pécs, 2023. 09. 06. Tisztelettel: Király Péter intézményvezető
Lelki nap Mohácson
2023.09.03
Péter
Lelki nap Mohácson
Intézményünk dolgozói augusztus 23-án Mohácson járt! A dunai hajózás és a finom ebéd után a Fogadalmi Templomban voltunk. Köszönjük Marikának és Norbi atyának a lelki vezetést! ❤️
Nyári pedagógus továbbképzés
2023.09.03
Péter
Nyári pedagógus továbbképzés
Augusztus 21-én iskolánk pedagógósai egy továbbképzésen vettek részt a Katolikus Pedagógiai Intézet szerevezésében, stresszkezelés témakörében. Köszönjük a KAPI lehetőségét!