Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Június 2021
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Ezeken a helyeken is megtalálsz:

 

 

Tanulást segítő oldalak

"Jóval tölti be az életed" 6. projekt

A „Jóval tölti be az életemet” projekt májusi témája a Pünkösdi ünnepkör volt.

A gyerekek a szokott módon megismerték az ünnep egyházi vonatkozását, jelentőségét, majd a hozzá kapcsolódó népszokásokat is. Ezt a megszokott kvíz kérdés játék követte, ahol örömmel láttuk, hogy a legkisebbek is nagyon figyeltek, ügyesen válaszoltak! A népi hagyományokat követve pünkösdi királyt és királynét választottunk, mindenkinek „kemény” próbát kellett kiállnia, bizonyítva, hogy ő a legrátermettebb, hogy elnyerje a koronát. Jelképesen májusfát is állítottunk- ami a tánchoz használt seprű volt- ezt a program végén kitáncoltuk. Nemcsak az erőnket, a tudásunkat is próbára tettük, rejtvények formájában, majd papírból galambot készítettünk.

Köszönöm a programban segítő kolleganőimnek a munkát, Ano néninek az erőpróba, Niki néninek a tánc levezetését!

Tóthné Lehoczki Zsuzsa

projekt vezető

 

       

 

További képek