Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Május 2021
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Ezeken a helyeken is megtalálsz:

 

 

Tanulást segítő oldalak

"Jóval tölti be az életed" 5. projekt

A „Jóval tölti be az életed” projekt februári programja a farsang jegyében telt.

A gyerekek megismerték a jelenlegi farsangi szokások gyökereit, átalakulását a keresztény kultúrkörben. Ennek az időszaknak az egyházi ünnepeit. Majd a farsangi hagyományokat a magyar népi kultúrában és a világ kiemelkedő híres farsangi ünnepeit, szokásait. Majd szűkebb hazánk Baranya megye világörökségi programjával a Mohácsi Busójárás történetével, hagyományaival, szereplőivel ismerkedtünk meg.

 Kvízkérdésekkel zártuk a programnak ezt a részét.

Niki néni segítségével két kis diákunk belebújhatott eredeti sokac viseletbe. Zolikából csodás „sokaclányt” varázsoltunk pillanatok alatt.

Kézműves program keretében a lányok csinos álarcot, a fiúk busó maszkot készíthettek, díszíthettek.

Majd vidám fánkevő versenyt rendeztünk, a feladatot nehezítette, hogy a gyerekek kezeiket hátra kulcsolva fogyasztották el a finom, farsangi csemegét.

Táncházzal zártuk programunkat.

Köszönöm minden kollegámnak, hogy segítségükkel megvalósíthattuk vidám programunkat!

Tóthné Lehoczki Zsuzsa