Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Május 2021
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Ezeken a helyeken is megtalálsz:

 

 

Tanulást segítő oldalak

"Jóval tölti be az életed" 4. projekt

2021.01.28-án tartottuk a „Jóval tölti be az életed” projekt januári foglalkozását.  Szent Vince életével, mártíromságával és a nevéhez fűződő hagyományokkal ismerkedtünk meg.

Szent Vince a borászok védőszentje. Szűkebb hazánk Baranya megye több világhírű bortermelő régióval rendelkezik.

Ezután a szokott módon „körforgó” rendszerben állomásonként játszottak, ügyeskedtek a gyerekek.

Ano néni nagyon ötletes sportjátékokat állított össze, amiket Robin bácsival vezettek le. Szőlőszemeket válogattak a gyerekek, majd zenére tapostak……

Szőlőfürtöket ábrázoló képet alkottak a gyerekek – parafadugóból, színespapírból 3D-s képet és festettek, színeztek. Timi néni, Reni néni és Zsófi néni segítette őket.

Szókereső, nyelvi játékok, szőlő (lufi) hordás, mazsola evő verseny és szőlőlé ivó verseny volt a következő teremben, melyet Kati néni, Klári néni és Akucs Peti bácsi vezetett.

A negyedik helyszínen Niki néni a Symphonia Művészeti iskola tanáraival: Boldizsár bácsival, Peti bácsival és Sanyi bácsival, szőlővel és szürettel kapcsolatos népdalokat, népi játékokat tanított a gyerekeknek. Másnap délelőtt rögtönzött koncerten mutatta be minden osztály a többieknek amit tanult.

Tartalmas, vidám délutánt töltöttünk együtt ismét! Köszönöm a segítséget kollégáimnak!

Tóthné Lehoczki Zsuzsa

 program szervező

          

További képek: