Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola baranyai iskoláinak közös koncertje

A pécsi Magtárban láthattuk és hallhattuk, a SAMI tanítványainak közös koncertjét november utolsó szombat estéjén. Tanítványok mellett az iskola zenetanárai is felléptek.
Köszönjük a diákjaink és a zenetanárok illetve Vén-Somlyai Beatrix kolléganő munkáját!
Köszönjük a Pécsi Egyházmegyének, hogy biztosította a helyszínt!
 

A 2021-2022-es tanév első koncertje

A Pécsi Polgári Szalon Egyesület által megrendezésre kerülő Tettyei Pikniken vettek részt iskolák tanulói. Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai színes koncerttel kedveskedett a Tettyei romoknàl a hallgatóságnak.

    

 

Zenetábor zárókoncert

A táborban az együttlét és a tanórán kívüli élmények rendkívül sokat jelentettek a gyerekeknek.

    

A PROGRAMRÓL

A Szimfónia program ötlete Venezuelából ered, ahol El Sistema, azaz „a rendszer” néven ismeretes. A programot 1975-ben indította útjára José Antonio Abreu zongorista, karmester és közgazdász.Magyarországra a Symphonia Alapítvány hozta el az ötletet. 

A program célja

A program fő célja az iskolai lemorzsolódás, a korai iskolaelhagyás mérséklése, a gyerekek sikeres iskolai pályafutásának elősegítése. A Szimfónia célcsoportját a hátrányos helyzetű, nehéz sorban élő gyerekek adják, akik az iskolában rendre „problémás” tanulónak minősülnek.A Szimfónia program gerincét a csoportos zenei foglalkozások adják, melyek az élményalapú megközelítésen keresztül egyszerre fejlesztik a gyerekek értelmi, érzelmi és társas készségeit. Emellett a résztvevő gyerekeket és családjaikat szociális és közösségfejlesztő tevékenységekkel is segítjük.A Szimfónia program 2014 szeptemberében köznevelési intézményekben, az egész napos iskolarendszerbe ágyazva indulhatott el, európai uniós forrásból. Programunkkal a Dél-dunántúli és az Észak-magyarországi régióban vagyunk jelen, összesen 15 általános iskolában. A zenetanárok jellemzően csoportosan járják az iskolákat, azaz egyszerre több zenetanár tartja a hangszeres foglalkozásokat.

Szimfónia program