Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Szeptember 2020
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tanulást segítő oldalak

Keress minket a Facebookon is!

 

Adakozás

 A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda tantestülete, az itt tanuló diákok csatlakoztak a Nevetnikék Alapítvány adománygyűjtéséhez, amely   kórházban lévő gyermekek részére készülő interaktív mesefal létrehozására hívja fel a figyelmet. A Pécsi Gyermekklinikán már létrejött az interaktív mesefal, 2019  telén a szigetvári kórház gyerekosztályának folyosójára gyűjt az alapítvány.

 A Nevetnikék Alapítvány élményprogramokat kínál a kórházban lévő beteg gyerekek részére. Céluk, a kórházban fekvő beteg gyermekek gyógyulásának   elősegítése. Önkénteseik rendszeresen kézműves, bábos, zenés, társasjátékos foglalkozásokat tartanak az osztályokon, oldva ezzel a feszültségeket, felszárítva a könnyeket, és megtornáztatva a rekeszizmokat. Mesefalfestő programukkal pedig környezetüket varázsolják barátságosabbá.

A tantestület tagjai fontosnak tartják az önkéntesség, az adakozás, a társadalmi szerepvállalás gyakorlását, így egyértelmű volt, hogy a tanulókat is bevonják a kezdeményezésbe. A gyerekek mindennap segítenek egy nyalóka, egy szelet csoki árával, amely számukra is egy tanulási folyamat. Minden alkalommal büszkén mesélik, hogy dobtak a gyűjtőbe és milyen jó érzés segíteni.

Kampányunk során reméljük minél több iskola csatlakozik hozzánk és közös erővel összefogva segíthetünk, hogy a beteg gyerekek vidámabban töltsék a kórházban benn töltött időt.

Online is lehet adakozni a következő linken keresztül: https://adjukossze.hu/szervezet/nevetnikek-alapitvany-16520

Köszönjük a segítséged!