Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok! 

Király Péter intézményvezető

Tanulást segítő oldalak

Május 2020
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

nfsztvega

Keress minket a Facebookon is!

 

Erdei Iskola

2019 október 7-10.

2019 október 7-én iskolánk 4. és 6. osztályos tanulói Orfűre utaztak, hogy egy felejthetetlen erdei iskolás programsorozat részesei lehessenek. Szerencsére az időjárás is kedvező volt, a programok rengeteg erdei sétát tartalmaztak, amelyeket a gyerekek lelkesen teljesítettek.

Orfű 17 km-re található Pécstől, egy félórás buszút után a Mecsek hegyhát közepén gyönyörű környezetben találhatták magukat a diákok és kísérőtanáraik. A szállás elfoglalása után csoportok alakítására került sor, amely csoportok az erdei iskolai programok alatt mindvégig együtt maradtak, ezzel is erősítve a szociális képességek, készségek fejlesztését. Az első nap délutánján egy erdei túrába épített több állomásos komplex játéksorozat indult, amely tartalmazott mozgásos feladatokat, matematikai feladványokat, természetismereti kvízkérdéseket és nyelvtani rejtvényeket. Ezt követően este csónakokat hajtogattak a gyerekek, amelyekkel az Orfűi-tóhoz sétáltak. A csónak közepébe mécsest helyeztek el, meggyújtották és a tóra engedték. Miközben a csónakok gyönyörű fénycsóvákban úsztak, a szeretet dalát énekelték el közösen.

A második nap is mozgalmasan telt, az erdei túra során rengeteg növényt vizsgáltak meg a gyerekek, naplót készítettek az információk összegzésére. Délelőtt az orfűi malmokba látogattak el, jártak a Vízfő tanösvényen, délután pedig egy különleges sárkányhajózáson vettek részt. A nap lezárásaként a csoportok táblázatot készítettek arról, hogy mit tanultak meg aznap, mit kérdeznének meg, melyek azok az információk, amelyeket már eddig is tudtak.

A harmadik napon gyalog tettek meg a gyerekek 20 km-t, Orfűről átsétáltak Abaligetre. Az út során középpontba kerültek a közlekedési ismeretek, a túraútvonalak jelzései. Az Abaligetre vezető hosszú sétát egy különleges zenei óra követte, amelyet Demeter Boldizsár trombitaművész koordinált. A gyerekek a természetben fellelhető anyagokkal zenéltek. Délután az Abaligeti-cseppkőbarlangban tettek látogatást.

Az erdei iskolai programok zárónapján a megalkotott naplók, táblázatok értékelése következett. A gyerekek aktívan vettek részt a feladatokban, elmondták, hogy sokkal könnyebben megjegyeztek bizonyos dolgokat, hogy nem a padban ültek. Hazatérés előtt együtt fejezték ki hálájukat és köszönetüket a gyerekek és a tanárok a szállás közeli templomban.

Köszönet illeti a csoportot kísérő pedagógusokat: Vajtáné Boros Éva, Rattingné Fazekas Annamária, Somlyai Beatrix.